Media Presentaties | Internet Marketing - Media BureauKlik om onze app te openenOpenen

53e Oetelkonzèrt op z’n ‘Brabantse Sjiek’

  • Woensdag 11 januari 2017

21 februari 2017 – Theater aan de Parade – ’s-Hertogenbosch

 

’s-Hertogenbosch, december 2016 – Op 21 februari 2017 vindt de 53e editie van het Oetelkonzèrt als vanouds plaats in het Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. Het Philharmonie Zuidnederland  -onder leiding van dirigent Arjan Tien- verzorgt met solisten Gerard van Maasakkers, Leona Philippo en Karin Strobos dit jaar het klassieke carnavalsconcert. De artiesten vertolken zowel samen als solo een uiteenlopend repertoire dat garant staat voor een spraakmakende avond. Naast klassieke stukken brengen zij populaire meezingnummers en uitbundige meezingwalsen. Het Oetelkonzèrt staat bekend om de spontane interactie tussen orkest, solisten en de zogenaamde ‘gewone’ en ‘VIP’ bezoekers onderling. Op het Oetelbal na afloop van het concert kan men nog tot in de late uurtjes dansen en meezingen. Het Oetelbal is bovendien dé ontmoetingsplaats om te netwerken.

Thema

Het thema dit jaar is Brabantse Sjiek met het oog op de kleding die men midden vorige eeuw in Brabant droeg.  Een jury beoordeeld welke Oetelkonzèrt bezoeker met zijn/haar kleding het best dit thema vertolkt . Ook wordt tijdens het concert een prijs uitgereikt aan degene die het meest carnavalesk is uitgedost.

Solisten

Van Maasakkers werd bekend door zijn dialectzang en wist daarmee als een van de eersten een breed publiek aan te spreken.  Philippo liet de veelzijdigheid van haar zangtalent zien in o.a. de hoofdrol in Aida en tijdens shows van o.a. Lional Richi en a tribute to Michal Jackson. Ze toonde daarnaast ook haar dirigeertalent in het AVROTROS programma Maestro. Strobos vertolkte grote rollen bij o.a. bij De Nationale Opera, Opera Zuid, de Nederlandse Reisopera, het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch orkest en Radio Filharmonisch Orkest.

Stichting Oetelkonzèrt

De Stichting Oetelkonzèrt organiseert al ruim een halve eeuw -sinds 1964- het klassieke carnavalsconcert. Het Oetelkonzèrt trok sindsdien talloze bekende Nederlandse en buitenlandse gastsolisten aan zoals Toots Thielemans, Louis van Dijk, Paul van Vliet, Ellen ten Dame, Karin Bloemen, Carel Kraayenhof en Jorge Castro. Het Oetelkonzèrt wordt mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren uit het bedrijfsleven.

Kaartverkoop

Er zijn kaarten verkrijgbaar voor in de zaal óf voor een speciaal voor deze gelegenheid gebouwde publiekstribune achter het orkest.

Kaarten zijn te bestellen via email: kaarten@oetelkonzert.nl Media Presentaties | Internet Marketing - Media Bureau

Powered by

 media presentaties

Sitemap

Contact opnemen

Media Presentaties | Internet Marketing - Media Bureau
Media Presentaties | Marketing - Media Bureau
. 's-Hertogenbosch

 06 - 54 38 60 19
 info@mediapresentaties.nl