Media Presentaties | Internet Marketing - Media BureauKlik om onze app te openenOpenen

Een benefietconcert organiseren hoe doe je dat

  • Donderdag 1 juni 2017

Je wilt iets doen voor een goed doel en je houdt van bijvoorbeeld muziek, dan ligt het organiseren van een benefietconcert erg voor de hand. In mijn geval was de keuze voor een benefietconcert dan ook snel gemaakt. Ik ben betrokken als bestuurslid van de stichting VEADS ( www.veads.nl ) waar het Missie X-Mas project onderdeel van is. Missie X-mas is een inzamelingsactie voor stille armoede in 's-Hertogenbosch. Een andere passie is voor mij muziek, zowel om zelf te spelen als om te luisteren.

Hoe pak je dat nu aan?

Je hebt een goed doel en je weet dat je een benefietconcert wil organiseren, dus heb je een locatie nodig. Zoek dan een locatie die past bij het genre van de muziek. Je zet geen rock-band neer in een kerk. In het geval van het Missie X-Mas benefietconcert zocht ik allerlei stijlen van de popmuziek met uitzondering van Nederlandstalige smartlappen.

Vervolgens ga je kijken welke artiesten passen in jouw programma. Veel artiesten zoeken een podium en willen betrokken zijn bij een goed doel. Er zijn talloze voorbeelden hiervan zelfs op wereldniveau, denk daarbij aan de bekende festivals als; The concert For bangla Desh, georganiseerd door ex Beatle George Harrison of Live Aid waar Bob Geldof achter zat.

LEES HIER VERDERMedia Presentaties | Internet Marketing - Media Bureau

Powered by

 media presentaties

Sitemap

Contact opnemen

Media Presentaties | Internet Marketing - Media Bureau
Media Presentaties | Marketing - Media Bureau
. 's-Hertogenbosch

 06 - 54 38 60 19
 info@mediapresentaties.nl