Media Presentaties | Internet Marketing - Media BureauKlik om onze app te openenOpenen

Blog: Wat is Google + en hoe ga je ermee om?

  • Dinsdag 21 augustus 2018

 

Google, we kennen het allemaal wel en gebruiken het (bijna) dagelijks. Is het niet om iets op te zoeken, dan maak je misschien wel gebruik van Gmail. Juist, Gmail is een van de extensies van Google, maar er zijn er nog veel meer. Google Docs, Google Drive, Google agenda, enz…. Maar Google+, wat is dat nu eigenlijk en hoe ga je er mee om?

In dit blog vertellen we je graag meer over Google+.

 

 

 Google+, ook bekend onder de naam Google Plus, is gelanceerd door Google op 28 juni 2011 en is een sociaalnetwerksite die draait op Google-technologie en die door Google wordt beheerd en uitgebaat.

Google+ is met ruim 500 miljoen gebruikers wereldwijd het op één na grootste sociale medium. Facebook is ‘natuurlijk’ het meest bekende en meest gebruikte sociale media kanaal van vandaag de dag, maar Instagram komt met rasse schreden nabij.

 

Social Media gebruikers in Nederland

trends

 

Hoe werkt Google+?

Als gratis gebruiker van Google+ kun je zogenaamde ‘kringen’ aanmaken. Binnen deze kringen kun je vrienden toevoegen zodat je berichten kunt delen met meerdere vrienden tegelijkertijd. Tevens kun je via het creëren van een ‘hangout’ videobellen met je vrienden en samen YouTube video’s bekijken. YouTube is namelijk een onderdeel van moederconcern Google.

 

Wat kun je met Google+?

Zoals bovenstaand omschreven kun je dus, zoals een sociaal media kanaal betaamd, berichten delen met vrienden, of vriendengroepen. Maar er zijn meer functionaliteiten, want alleen voor het delen van berichten is een nieuw sociaal media kanaal niet interessant.

Enkele features van Google+ zijn:

  • Bedrijfsintegratie
  • Het volgen van niet-vrienden
  • Trendlijst (populaire onderwerpen)
  • Evenementen

 

Een van de voordelen van Google+ is dat je zeer eenvoudig kunt aangeven met wie je een bericht wilt delen, een zogenaamde ‘cirkel’. Zo kan je berichten over bijvoorbeeld een bezocht evenement standaard laten delen met jouw vrienden waarmee je naar dat evenement bent geweest en een ‘kring’ hebt aangemaakt. Zo’n bericht kan natuurlijk uit meer dan enkel tekst bestaan, er zijn volop mogelijkheden om o.a. foto’s, video’s en websites toe te voegen.

 

Wat kun je zakelijk met Google+?

Naast de mogelijkheden voor het privé gebruik van Google+ is het platform ook zeer aantrekkelijk om zakelijk in te zetten. Door het aanmaken van een zakelijk account ben je in staat zeer gemakkelijk jouw contacten te onderhouden door midden van het aanmaken van ‘cirkels’.

Een, niet onbelangrijk, bijkomend voordeel is dat je automatisch geïndexeerd wordt door Google. Dit geeft je dus een voordeel bij zoekopdrachten in Google, de klant zal jouw bedrijf hierdoor makkelijker vinden!

 

Meer ontdekken over Google+, bezoek hier de website. Wil je Google+ graag op de juiste manier inzetten voor jouw bedrijf, maar heb je hier zelf geen tijd voor? Neem vrijblijvend contact op met MediaPresentaties: +31 6 54 38 60 19 of info@mediapresentaties.nl.

 Media Presentaties | Internet Marketing - Media Bureau

Powered by

 media presentaties

Sitemap

Contact opnemen

Media Presentaties | Internet Marketing - Media Bureau
Media Presentaties | Marketing - Media Bureau
. 's-Hertogenbosch

 06 - 54 38 60 19
 info@mediapresentaties.nl