SEO in 5 stappen uitgelegd

Zondag 29 januari 2023

Als je een website hebt, wil je natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen deze vinden. Maar hoe krijg je nu precies bezoekers naar je site? Hier komt SEO (Search Engine Optimization) om de hoek kijken. SEO is de praktijk om je website zo aan te passen dat zoekmachines deze beter begrijpen en je daardoor hoger in zoekresultaten plaatst. Maar hoe pak je dat aan? Wij hebben de 5 stappen voor je uitgelegd.

  1. Zoekwoordonderzoek: Het allereerste wat je moet doen, is onderzoeken welke zoektermen relevant zijn voor jouw bedrijf en doelgroep. Dit doe je door bijvoorbeeld te kijken naar wat mensen op Google intypen als ze op zoek zijn naar producten of diensten zoals de jouwe. Hierdoor weet je precies welke zoekwoorden je op je website moet verwerken.
  2. Website-optimalisatie: Zodra je weet welke zoekwoorden je moet gebruiken, is het tijd om je website technisch gezien zoekmachine-vriendelijk te maken. Dit betekent bijvoorbeeld dat je de titel- en beschrijvingstags op de juiste manier opstelt, interne links toevoegt en de website-snelheid verhoogt.
  3. Inhoud creëren: Het is nu tijd om unieke en kwalitatieve inhoud te creëren, gericht op de zoekwoorden die je hebt onderzocht. Dit kunnen blogposts, productbeschrijvingen, infographics of andere soorten inhoud zijn. Belangrijk hierbij is dat je je inhoud zo opbouwt dat het zoekwoorden bevat waar je op wilt scoren, zonder dat dit ten koste gaat van de leesbaarheid.
  4. Bouw links: Naast de inhoud op je eigen website, is het ook belangrijk om kwalitatieve links van andere websites naar jouw site te verzamelen. Hiermee geef je aan zoekmachines aan dat jouw site relevant en betrouwbaar is, waardoor ze je hoger zullen plaatsen in zoekresultaten.
  5. Analyseer en verfijn: Tot slot is het belangrijk om je prestaties te meten en je SEO-strategie waar nodig te verbeteren. Kijk bijvoorbeeld naar hoeveel bezoekers je krijgt via zoekmachines, welke zoekwoorden het beste werken en waar je nog verbeteringen kunt aanbrengen.

Met deze 5 stappen maak je je website beter vindbaar voor zoekmachines en trek je meer bezoekers aan! Veel succes!

Hulp hierbij nodig?